Friday, 27 December 2013

DOUBLE STEMCELL







Kelebihan produk Double Stem Cell?

DOUBLE STEM CELL berupaya mengatasi, merawat serta mencegah masalah & penyakit disamping bertindak membetul dan membaikpulih sel-sel yang rosak yang menyebabkan ia tidak berfungsi dengan betul.

Apabila sel-sel telah pulih dan menjadi kuat, sistem tubuh akan kembali berfungsi dengan efisyen dan normal, maka fungsi 'antibody' dan sistem imun, hormon serta proses nyahtoksin menjadi lebih sempurna dan efisyen menyebabkan punca-punca penyakit dapat dipulihkan. Inilah yang menyebabkan sistem badan berjaya memulihkan penyakit, melambatkan proses penuaan dan kita kekal sihat.

Antara kebaikan pengambilan Double Stem Cell untuk semua (tidak kira lelaki atau wanita)

  • Membantu mengurangkan kedutan pada kulit terutama kulit muka.
  • Membantu menguatkan sendi dan tulang.
  • Mengaktifkan sel-sel badan dan kulit.
  • Membantu bertindak sebagai anti penuaan dan antioksidan untuk menjaga kesihatan dan jantung.
  • Mengurangkan risiko kanser.
  • Membantu menigkatkan daya penyerapan kolagen oleh badan.
  • Membantu merangsang badan bagi menghasilkan lebih banyak kolagen tersendiri.
  • Membantu menjadikan kulit gebu, halus, licin, anjal dan menjaga kelembapan kulit agar kulit sentiasa segar dan bermaya.
  • Melindungi kulit daripada terkena cahaya UV berlebihan yang boleh merosakkan sel-sel kulit



Lagi kebaikan pengambilan Double Stem Cell untuk WANITA

  • Membantu memejalkan (firming) payudara.
  • Amat sesuai untuk ibu selepas bersalin dan berpantang kerana ia mampu merawat rahim dengan mempercepatkan proses pengecutan rahim serta mampu mempercepatkan lagi pemulihan akibat luka bersalin.
  • Membantu mengetatkan Miss V kita, malah mencantikkannya seperti anak dara.
  • Menambah rangsangan seksual suami isteri.
  • Membantu menyuburkan dan boleh membantu proses mendapatkan zuriat ( Insya Allah dengan izin Allah SWT)
  • Kebaikan paling ketara ialah BEAUTY SKIN.. ia membantu menghilang/memudarkan kesan jerawat/jeragat, malah wajah akan lebih cerah, berseri seri dan cantik


UNTUK TEMPAHAN BOLEH WHATSAPP/WECHAT/LINE/VIBER

0134559906
(SARAH)

Thursday, 26 September 2013

ASSALAMUALAIKUM KAWAN2 .. CIK FINA KEMBALI DENGAN SEMANGAT BARU ^_^

Ehem..
Assalamualaikum kawan2..
Hari ni Fina kembali dengan semangat baru dalam diri..
 Fina dah lupa kan semua kenangan pahit.. 
Dan akan mulakan dengan yang baru..
First..
Sekarang Fina dah last sem tau kat poli.. 
Tapii....
Cik Fina ade kantoi satu paper.. so terpaksa drop dua paper untuk sem depan..
Tapi orang kata gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya kan ??
So Fina gagah kan diri juga untuk habis kan diploma ni..
InsyaALLAH ade rezeki Fina bercita2 untuk sambung degree..
Yela zaman sekarang perlu kan pelajaran tinggi untuk masa depan nanti kan.. 
Yang tak sambung belajar tu mungkin bukan rezeki mereka untuk belajar.. :)
Second ..
Fina ade 3 orang best friend..
1. Nur Nadzartu Nadhirah binti Ibrahim
2. Siti Rafeah binti Roslan
3. Intan Noor Amera binti Mohd Termize
Selain keluarga susah senang diorang tetap bersama Fina.. 
Third..
Buah hati .. To be continue .......






Friday, 31 May 2013

Give away by aqma Craft

                                     

                                         link give away by aqma Craft :) click here ^_^

saya suka handmade craft kerana.. saya suka dengan seni , seni itu indah jika kita tahu menghargainya..
seni itu juga cantik jika kita pandai membeza kannya..

Friday, 10 May 2013

PERLINDUNG WANITA !

Assalamualaikum kawan2..

Hmmm.. Macam mana nak mulakan ya..
Cik Fina nak share cerita ni.. 
Perempuan ??
Ade separuh lelaki mengganggap perempuan ni 'MEMBEBANKAN' 
'MEMBEBANKAN'??
Sebenarnye tak ..
Perempuan ni memerlukan perlindungan dari lelaki..
Lelaki yang sentiasa ada untuk kami sebagai perempuan..
Lelaki yang bergelar suami..
Separuh perempuan amat memerlukan seorang lelaki..
Tapi separuh perempuan rasa mereka tidak memerlukan lelaki.. 
Tapi bagi saya lah kan.. Saya amat memerlukan..
Sebab lelaki lah perlindung kita..
And now tak tahu kenapa kepala blur.. HAHA..
Ok lah.. Setakat ni je lah dulu ye .. 
BYE!pELIND 

Penyesalan Insan Bergelar Suami


Kisah Teladan Suami Isteri - Sebelum Semuanya Terlambat...
Seorang isteri mengadu pada suaminya…..”bang badan saya sakit-sakit”….lalu suami berkata….”itu la buat kerja banyak sangat, sakit urat kot”.
Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa pening rasa nak pitam”…lalu suami berkata….”dah lah tu…makan panadol…..penat sangat tuh”.
Seorang isteri mengadu…..”bang duit belanja dapur dah habis”….lalu suami berkata…”aik…kan baru bagi lagi …takkan dah habis…pening la macam ni”.
Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa penat nak bersama”….lalu suami berkata…”ala asyik penat jer….stress betul”.
Seorang isteri mengadu …..”bang badan saya kebelakangan ni rasa sejuk-sejuk jer, kenapa?”...lalu suami berkata…..”nak demam kot”.
Seorang isteri mengajak…..”bang boleh bawak saya bergi buat check –up tak”…lalu suami berkata….”lain kali la…abang busy…lain kali kita pergi”.
Seorang isteri memohon…..”bang….boleh bagi saya cuti satu hari….saya nak berehat…abang bawak anak keluar…saya betul-betul dah penat”….suami berkata…..”alaaaa…abangpun penat juga”.
Walhal seorang suami waktu cutinya boleh tidur selama mana diingini…..
Namun suatu hari….
Si isteri merayu sambil menangis….”Bang sempena hari ibu ni saya nak minta satu permintaan, boleh tolong saya tak? Tolong bawa anak-anak keluar sekejap tak saya nak tidur”.
Lalu melihat kan airmata dan rayuan isteri tadi suami bersetuju….”baiklah abang bawak pergi rumah mak…nanti petang abang balik”.
Namun, sekembalinya suami ke rumah……si isteri dilihat tidur dengan nyenyak dan apabila dikejutkan si isteri rupanya telah tidur untuk selamanya…..
Akhirnya suami tadi sedar tapi segalanya dah terlambat baginya….
SAYANG….abang mintak maaf….
Bila SAYANG mengadu sakit2 badan…. Abang sangkakan SAYANG sakit urat…..tapi penyakit itu telah menular dan menyakiti SAYANG di segenap nadi SAYANG….
Bila SAYANG mengadu pening dan rasa nak pitam…abang sangkakan…..penyakit biasa dan suruh SAYANG telan panadol jer….
Bila SAYANG mengadu duit belanja dapur dah habis…abang bising cakap abang pening kepala pikul beban sorang-sorang…walhal SAYANG juga pening memikirkan macamana nak berjimat sampai SAYANG nak beli keperluan SAYANGpun tak cukup….sampai SAYANG nak beli barang-barang peribadi SAYANG pun susah….sampai SAYANG nak menggantikan pakaian dalaman SAYANG sebulan satu pun tak der….
Bila SAYANG mengadu penat nak bersama…..abang selalu marah2 dan berhasrat nak cari lain…walhal sel-sel badan SAYANG dah x mampu nak tanggung beban tugas seharian SAYANG di rumah….
Bila SAYANG ajak abang pergi buat check up…..abang kata abang sibuk walhal kerja opis abang tak pernah habis…..dan masa yang ada kekadang abang tolong kawan-kawan…..
Bila SAYANG mengadu rasa sejuk2 badan dan abang kata nak demam rupanya itu tanda-tanda SAYANG dah nak pergi…..
Bila SAYANG mengadu nak cuti sehari….sebagai majikan SAYANG …abang tak pernah bagi cuti walau setengah hari…..kesian SAYANG ….
SAYANG…maafkan abang….abang tak pernah nampak semua kesakitan yang SAYANG alami tuh….kuatnya SAYANG hadapi setiap kesakitan itu plus dengan kerenah abang dan anak-anak. Abang tak pernah hirau nak baawak SAYANG ke klinik buat full body check up kerana abang ingat semua tu sakit biasa. Nampak sayang sentiasa sihat dan tersenyum waktu abang balik…Cuma sayang mengadu macam tuh jer….. o
Maafkan abang kerana tak pernah ambil serius kesihatan SAYANG …..Namun….semuanya dah terlambat…. SAYANG dah pergi untuk selamanya….segalanya takkan berpatah balik….Sekarang selama seminggu pemergian SAYANG …..abang ambil cuti menguruskan anak-anak dan abang rasa keletihan dan kelelahan SAYANG …..bagi abang kerja di opis masih juga ada waktu abang berehat….agaknya sebab tulah SAYANG penat sangat….
Maafkan abang kerana semuanya sudah terlambat……